Spørgsmålet er ikke, om du vil være prepper, men hvor parat vil du være?

 

Klade - HUSK Licens kræves i Danmark

Hvis man ikke ønsker at tage en licens så kan man frit benytte både walkie talkie eller det der hedder PMR-radio. De har ikke samme rækkevidde, men kan være virkelige nyttige i mange situationer. 

Den organisation som varetager amatør-radio i Danmark er EDR - de Eksperimenterende Danske Radioamatørere.

Her er en god side at komme i gang på.

https://operatorlicens.dk

 

Her er side til oplæsning af b-licens 

http://b-certifikat.dk

 

EDR hovedorganisationen her i landet og du kan læse mere her om hvad de tilbyder.

https://www.edr.dk/amatoerradio-kom-godt-i-gang-2/ 

Ud over det så holder stort set alle lokalafdelingerne i hele landet kurser løbende, eller kan hjælp med at læse op til en licens.

https://www.edr.dk/lokalafdelinger-liste/ 

 

Her kan man se lidt af de frekvenser der er komikation på.

www.dkscan.dk


6 bedste håndholdte amatør-radio til overlevelses- og nødscenarier.

Håndholdradioer er sjove at lege med på vandreture og ATV-ture, men de kan være et vigtigt kommunikationsværktøj, når traditionelle kommunikationslinjer fejler. Når katastrofer rammer celletårne, internetforbindelser og fastnet, er skinke-radioer ofte det eneste kommunikationsmiddel i frontlinjen. Uanset hvilket nødscenarie du forbereder dig på, har du brug for en eller flere håndholdte skinke-radioer.

Skinkeradioer betragtes som amatørradioer, men de kræver stadig en licens til at fungere. At få en licens ligger uden for omfanget af vores samtale i dag, men du kan besøge National Association for Amateur Radio (AARL) for at få flere oplysninger om, hvordan du får licens.

Der er masser af håndholdte skinke-radioer derude, og det kræver lidt teknisk viden at adskille hveden fra agnet. For at forstå, hvilken type og model der er bedst for dig, skal du besvare et par spørgsmål om, hvordan du bruger radioen

 • Hvilken type terræn og forhold skal radioen bruge i?
 • Hvilken type og mærke af radioer bruger dine kommunikationspartnere?
 • Hvor langt vil du være fra de andre parter, som du har brug for at kommunikere med?

For at hjælpe dig med din søgning har vi samlet en liste over de bedste håndholdte skinke-radioer til overlevelse. Hver radio på denne liste giver en unik fordel, uanset om det er det maksimale interval, kompatibilitet, frekvens eller værdi. Alle er stærkt gennemgået, anbefales bredt og garanteres at hjælpe dine chancer for at overleve i nødsituationer.

Det bedste samlede valg: BaoFeng UV-82HP

Anden generation af den klassiske UV-82-serie hæver baren for overkommelige håndholdte skinke-radioer. Det tilbyder tre strømindstillinger, så du nemt kan styre, hvor langt du sender. Dual push-to-talk-funktionen giver dig mulighed for at transmittere på to frekvenser med en rocker PTT switch, som du kan bruge til at scanne kanaler, frekvenser, CRCSS og DTS-toner. Du kan også bruge semi-duplexmodtageren til at "se" to kanaler på forskellige frekvenser, og radioen prioriterer den første station, der modtager et indgående opkald. Denne funktion fungerer endda, mens du lytter til FM Broadcast-radioen, så din musik ikke kommer i vejen for et vigtigt opkald.

UV-82HP understøtter de mest almindelige analoge toner, herunder CTSS-, DCS- og DTMF-opkaldsmetoder, som du kan indstille til at ringe efter gruppetoner. Når du linker din UV-82HP til en pc, kan du bruge BaoFengs gratis software til at synkronisere den enkelte PTT-knap til hurtig kommunikation med din partner. Du kan også bruge softwaren til at låse frekvenstilstanden, indstille VFO-grænser, programmere op til 128 kanaler og give kanalerne alfanumeriske navne.

Tekniske specifikationer:

 • Højttalerudgang: 1 watt (lav), 5 watt (medium) eller 7 watt (høj)
 • Rækkevidde: synsfelt
 • Push-to-talk: enkelt- eller dobbeltur

Den bedste værdi: BaoFeng UV-5R5

Du kan ikke slå værdien af ​​BaoFeng UV-5R5. Den er let og kompakt, kun 4,5 tommer høj (uden antennen), så den er lille nok til at passe i en skjortelomme. Men lad ikke størrelsen narre dig - den leverer stadig klar, skarp lyd, og håndsættet er solidt med en slidstærk ydre etui.

Ligesom det ældre søskende har UV-5R5 en dobbelt urmodtager, der kan overvåge to forskellige frekvenser og prioritere indgående opkald, selv når du har travlt med at lytte til FM Broadcast radio. Det understøtter VOX, gruppetoner, og det kan endda sende DTMF-toner, der giver mulighed for ANI (opkalds-id) og fjernkommandoer. Ved hjælp af den samme software som UV-82HP kan du programmere og navngive op til 128 kanaler og tilpasse håndsættet fuldt ud.

Tekniske specifikationer

 • Højttalerudgang: 1 watt (lav), 4 watt (høj)
 • Rækkevidde: op til 5 miles afhængigt af miljø og terræn
 • Push-to-talk: ja

Den længste rækkevidde: Motorola T460 tovejs radioer

Du kan holde kontakten med andre op til 56 km væk med Motorola T460. Håndsættet tilbyder 121 fortrolighedskoder og 22 FRS / FMRS-kanaler, så du kan oprette op til 2.662 unikke kombinationer for at sikre, at du altid har adgang til en klar kanal.

Når du har travlt, hjælper scanningsfunktionen dig med hurtigt at finde en kanal, og du kan bruge VOX-systemet til håndfri kontrol på farten. Du kan også tilpasse din kommunikation med 20 unikke ringetoner for at hjælpe andre med at identificere dig og genkende, når du er færdig med at sende, og du kan låse tastaturet med en adgangskode for at forhindre andre i at ændre dine personlige indstillinger.

Motorola T460 er et godt valg til vejrrelaterede nødsituationer takket være NAOA-vejrradiofunktionen. Du vil altid være i løkken med vejropdateringer i realtid og nødalarmer, og håndsættets IP54 vejrbestandige konstruktion kan modstå alle vejrforhold, som moder natur prøver at kaste på dig. I tilfælde af en længerevarende nødsituation, der holder dig væk fra en stikkontakt, kan du bytte det 10-timers genopladelige batteri ud til en trio AA-batterier i 26 timers ekstra juice.

 

Hvis du nogensinde befinder dig i en farlig situation, kan du trykke på en nødalarmknap for at sende en sirene efterfulgt af verbale eller tilfældige lyde for at advare dine allierede. Når stilhed er kritisk, garanterer Quiet Talk (QT) uafbrudt kommunikation med andre QT-aktiverede Motorola-radioer, og VibraCall giver dig besked om transmissioner ved vibrationer i stedet for at udsende en tone.

Tekniske specifikationer:

 • Højttalerudgang: op til 2 watt
 • Rækkevidde: op til 35 miles
 • Push-to-talk: ja, med et valgfrit power boost for at udvide rækkevidden

 

Den bedste GMRS håndholdte radio: BTECH GMRS-V1

General Mobile Radio Service (GMRS) er en landmobil FM UHF-radiotjeneste, der er konstrueret til kortdistance tovejskommunikation. GMRS-radioer svarer til Family Radio Service (FRS) -radioer og deler faktisk FRS-frekvensbåndet nær 462 og 467MHz. Du skal have licens til at betjene en GMRS-radio, men det er en ret nem proces.

BTECH GMRS-V1 er en fremragende GMRS-radio med førsteklasses funktioner, og prispunktet gør det til en overraskende god værdi. Radioen giver adgang til 22 modificerbare GMRS tovejskanaler, 8 modificerbare GMRS-repeaterkanaler, 98 programmerbare scannerkanaler og et samtidigt display, der viser kanalnavnet og frekvensen for hver valgt kanal.

GMRS-V1 tilbyder flere privatlivstoner end nogen anden GMRS-radio på markedet og giver dig mulighed for at scanne efter toner, selv når den anden bruger ikke ved, hvilken fortrolighedstone de bruger. Du kan kræve en fortrolighedstone for indgående transmissioner, og du kan blande og matche toner til repeaterbrug.

Ligesom de to andre BaoFeng-håndholdte radioer, som vi har diskuteret, har BTECH GMRS-V1 en dobbelt urmodtager, der prioriterer indgående transmissioner, selv når du lytter til musik i FM-radioudsendelsen. Den interne VOX-funktion giver praktisk håndfri betjening, og den medfølgende software gør det til et stykke kage at tilpasse håndsættet.

Tekniske specifikationer:

 • Højttalerudgang: 1 watt
 • Rækkevidde: synsfelt
 • Push-to-talk: enkelt- eller dobbeltur

 

Den bedste håndterede terrængående radio: Cobra MR HH450 VHF / GMRS Radio

Cobra MR HH450 er en højeffektiv kombination af VHF- og GMRS-radio, der kan bruges til kort- og langtrækkende kommunikation. Takket være den robuste holdbarhed og pålidelighed er håndsættet sikkert at tage med overalt - til fods, båd, ATV eller køretøj. Faktisk er de en af ​​de få håndholdte radioer, der anbefales til brug på vandet, da enheden flyder, har en let at få øje på orange kerne og er helt vandtæt.

Det langvarige lithiumionpolymerbatteri holder din radio opladet hele dagen, og når saften løber ud, fylder hurtigopladeren måleren hurtigt. Cobras eksklusive Rewind-Say-Again-teknologi giver dig mulighed for at afspille ubesvarede VHF-opkald, og den støjreducerende mikrofon leverer skarp og klar kommunikation. I lokale nødsituationer udsteder enheden nærhedsbaseret S.A.M.E. vejr- og nødalarmer.

Tekniske specifikationer:

 • Output: 1 watt (lav), 3 watt (medium), 6 watt (høj)
 • Rækkevidde: synsfelt
 • Push-to-talk: ja

 

Den bedste analoge / digitale håndholdte radio: TYT MD-380

TYT MD-380 er en fantastisk 2-i-1-løsning til folk, der ønsker analog og digital radiofunktionalitet. DMR-tovejsradioen har et LCD-farvedisplay, prioritetsscanning, indbygget CTSS / DCS og en valgfri GPS. Du har adgang til op til 1000 kanaler med mulighed for at gemme op til 1000 kontakter. Du kan endda sende og modtage tekstbeskeder til kontakter i digital tilstand.

Denne radio har også funktioner til fjernadgang, fjernbetjening og fjernaktivering. Med fjernbetjening og fjerndrab kan du sende en DTMF-sekvens, der enten sætter radioen i kun modtagetilstand eller forhindrer den i at sende og modtage helt. Så snart du sender koden “alt klart”, aktiveres enheden igen.

Tekniske specifikationer:

 • Højttalerudgang: 1 watt (lav), 5 watt (høj)
 • Rækkevidde: synsfelt
 • Push-to-talk: ja

 


En simpel søgning gav følgende mulighed i dansk webshop avxperten.dk

Walkie Talkie - 2-Pack (10 km) Topcom Twintalker 9500

 

Walkie Talkie sæt med 10 km rækkevidde med tilbehør inkl. genopladelig batteripakke.

Topcom Twintalker 9500 Airsoft Ed. Walkie Talkies (2 stk.) i mørkegrøn camouflage farve.

 • Rækkevidde op til 10 km
 • Kanaler: 8
 • CTCSS: 38 Underkanal
 • DCS: 83 Underkanal
 • Vandafvisende IPX2
 • Vibration
 • Ringetoner: 15
 • Bekræftelsessignal
 • VOX-kontrol
 • To-kanals søgning
 • PTT earloop headset 2 stk
 • 2 opladere og genopladelige batterierWalkie Talkie sæt

Topcom Twintalker 9500 Airsoft Edition er et smart Walkie Talkie sæt i mørkegrøn cmouflage farve. Walkie Talkie med 8 kanaler og 121 underkanaler. Walkie Talkierne har genopladelig batteripakke.

Walkie Talkierne har op til 10 km rækkevidde. Superpraktisk på vandreture, campingture eller alle slags indendørs og udendørs eventyr.

Specielt designet til airsoft-aktiviteter.

8 kanaler og 38 private koder

Med 8 kanaler og 38 CTTS-koder (subkanaler) hver, er sikkerhed sikret og interferens kan let undgås.

Walkie talkien har Voice Activated Transmit (VOX) – så snart du går i gang med at tale, tændes walkie talkien automatisk, hvilket er perfekt til håndfri brug.

Walkie Talkie-sæt, licensfrit (446 MHz), med 8 kanaler, 121 underkanaler, vandstænkfast IOX2 og inkl. headset, bordoplader og batterier.

Produktinfo:

 • Type: Walkie Talkie
 • Farve: Mørk grøn
 • Batteri type: Genopladelig
 • Antal kanaler: 8
 • Max rækkevidde (km): 10
 • Antal: 2
 • Antal privatkoder: 38
 • Frekvens: 446 MHz
 • Brand: Topcom

 

I Danmark findes der mange andre modeller som også er gode.

Der findes lokale radio foreninger som er rigtig gode og som har mere viden end mig, der kan man få hjælp og vejledning. Og så er der selvfølgelig også diverse grupper på Facebook.

Jeg håber dette kan hjælpe dig i gang med af vælge en Nød walkie talkie.

 

Det vil altid være fornuftigt at have mindst 2 stks så man kan bevare kontakten, hvis een eksempelvis går efter vand eller af andre årsager bevæger sig rundt.

Har man børn kan en løsning med kalde-system fra køkkenet til legehuset, være en både sjov og lærerig måde at give børn kendskab til brug af walkie talkie.

Husk at teste dem minst 1 gang årlig eks på camping ferie eller en weekend, hvor vi leger at der ingen strøm og vand er.

 

SE OGSÅ

http://www.rhdata.dk/BAOFENG.asp 

http://www.oz9rh.dk/

--------

https://shop.edr.dk/vare-kategori/boger/

--------

http://www.dkscan.dk/news.php?fbclid=IwAR2QJQjW_hl0UeVYJnJ6-DgDmzi2025REZeFrW_spHMECML5xn-rAeUujlw

 

 Z